Praktijkorganisatie | Niet verschenen zonder bericht


Niet verschenen zonder bericht, no show beleid

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt zonder bericht op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner sterk toeneemt. Met ingang van 1 november 2020 voeren wij een ‘no-show’ tarief in. Indien u vaker dan één keer korter dan 4 uur van te voren afzegt of indien u niet bent verschenen op uw afspraak kunnen wij u € 30,- in rekening brengen.

Waarom een 'no show' tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts/ praktijkondersteuner/ assistente wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die wij voor u reserveren hadden wij ook een andere patiënt kunnen helpen.  We willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak af te zeggen.

Plotseling verhinderd? Laat uw zorgverlener niet wachten

Onze zorgverleners staan graag voor u klaar en houden hier rekening mee in hun agenda. Heeft u een afspraak met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente, maar kunt u (plotseling) niet komen? Laat het ons op tijd weten! 

Bel met de assistente  040 - 2443822 of  040 – 2928631. Heeft u de afspraak online gemaakt? Dan kunt u deze verzetten of annuleren door in te loggen op het patiëntenportaal ; MijnGezondheid.net (MGN).  

De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend. 


Hoogte van het 'no show' tarief 

Voor een niet nagekomen afspraak zonder bericht bij een van onze zorgverleners hanteren wij €30,- per consult.  
Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Nieuws en mededelingen
Zorggroep DOH wederom gecertificeerd door NPA
Zorggroep DOH wederom gecertificeerd door NPA
Geplaatst: 27 juli 2021
In april jl. is zorggroep DOH als eerste zorggroep getoetst aan de vernieuwde normen NPA-certificering Zorggroep. Vol trots mogen we melden dat het certificaat door NPA aan ons is toegekend voor drie jaar.

Lees meer
DOH trakteert op ijsjes!
DOH trakteert op ijsjes!
Geplaatst: 26 juli 2021
Om iedereen te bedanken voor alle inzet en te vieren dat we de zomer ingaan heeft DOH afgelopen week de ijsfiets langs gestuurd bij onze praktijken.

Lees meer
 Volledig gevaccineerd? Dan kunt u een vaccinatiebewijs aanmaken.
Volledig gevaccineerd? Dan kunt u een vaccinatiebewijs aanmaken.
Geplaatst: 12 juli 2021
Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie? Dan kunt u terecht op de website...

Lees meer