De praktijk | Niet verschenen zonder bericht


Niet verschenen zonder bericht, no show beleid

Helaas constateren wij dat het aantal patiënten dat niet verschijnt zonder bericht op een gemaakte afspraak bij huisarts, assistente of praktijkondersteuner sterk toeneemt. Met ingang van 1 november 2020 voeren wij een ‘no-show’ tarief in. Indien u vaker dan één keer korter dan 4 uur van te voren afzegt of indien u niet bent verschenen op uw afspraak kunnen wij u € 30,- in rekening brengen.

Waarom een 'no show' tarief?

Het aantal patiënten dat een afspraak voor het spreekuur van de huisarts/ praktijkondersteuner/ assistente wil maken neemt nog steeds toe. In de tijd die wij voor u reserveren hadden wij ook een andere patiënt kunnen helpen.  We willen de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden, immers u wilt ook met uw medische klacht zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door op tijd uw afspraak af te zeggen.

Plotseling verhinderd? Laat uw zorgverlener niet wachten

Onze zorgverleners staan graag voor u klaar en houden hier rekening mee in hun agenda. Heeft u een afspraak met de huisarts, praktijkondersteuner of assistente, maar kunt u (plotseling) niet komen? Laat het ons op tijd weten! 

Bel met de assistente  040 – 2928631. Heeft u de afspraak online gemaakt? Dan kunt u deze verzetten of annuleren door in te loggen op het patiëntenportaal ; MijnGezondheid.net (MGN).  

De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén ‘no-show’ tarief berekend. 


Hoogte van het 'no show' tarief 

Voor een niet nagekomen afspraak zonder bericht bij een van onze zorgverleners hanteren wij €30,- per consult.  
Let op: de ‘no-show’-factuur wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Nieuws en mededelingen
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Doet u mee met het invullen van onze vragenlijst 'patiëntentevredenheid digitale zorg'?
Geplaatst: 25 november 2022
Wij doen onderzoek naar de kwaliteit en bekendheid van de digitale mogelijkheden in de dienstverlening van de praktijk. Doet u mee?

Lees meer
Wijziging telefoonnummer
Wijziging telefoonnummer
Geplaatst: 12 oktober 2022
Per heden werken we nog met één telefoonnummer voor alle patiënten van Medisch Centrum Hoog Bergen: 040 - 2928631

Lees meer
Judith Neijssen
Judith Neijssen
Geplaatst: 10 oktober 2022
Judith Neijssen stopt als huisarts bij Medisch Centrum Hoog Bergen.

Lees meer